Picanha skivad med ”Farofa especial”

Ingredienser:
4 skivor från picanhas mitten - cirka 300 gram per styck
1 msk havssalt

Tillagning:
Krydda biffarna med havssalt och grilla i cirka 5-7 minuter på varje sida.

”Farofa especial”
100g bacon - finhackad
1 morot – skalad och finhackad
1 gul lök – skalad och finhackad
200g maniokmjöl (kan också heta yuka- eller cassavamjöl). Säljs i utländska delikatessaffärer.
3 ägg – kokta och skivade
1 tsk persilja – finhackad

Tillagning:
Stek bacon i lite olja tills den får fin färg. Lägg till morot och maniokmjöl och fräs under omrörning i cirka 2 minuter. Lägg i löken och fräs under omrörning i ytterligare 3 minuter. Garnera med ägg och persilja.


Skriv ut det här receptet!

Recept

  • Grillad picanha   Läs mer
  • Picanha med creamed corn och fylld bakpotatis   Läs mer
  • Picanha med grovsalt   Läs mer
  • Picanha sandwich med tomatsallad och pepparrot   Läs mer
  • Picanha skivad med ”Farofa especial”   Läs mer

Frågor och svar

  • Varför behålls fettkappan?
  • Fettkappan behålls för att förhöja den goda smaken på köttet. Med hjälp av fettkappan blir köttet också extra saftigt.
  • Är picanha endast för grillen?
  • Nej, picanha passar utmärkt att steka, ungssteka eller sautera. Det går lika bra på spett som i en wok.
  • Var kan jag köpa picanha?
  • Nötpicanhan kommer att finnas i Willys grillsortiment från vecka 15. Picanha kommer att lanseras i fler butiker under våren. Fråga i din lokala butik. Du kan även beställa picanha på ett urval av restauranger.
  • Varför har inte Sverige haft picanha tidigare?
  • Styckningen liknar den för rostbifflock med kappa, men picanhan kräver ett hårdare urval på råvaran. Detta har inte gjorts i Sverige i någon större utsträckning tidigare.
  • Tipsa en vän!
  • Ditt namn

    Din väns namn

    Din väns e-postadress

      
  • Skriv ut!

image: flask