Picanha med grovsalt

Ingredienser:
1 picanha skivad i cirka 250g
1 msk grovsalt

Tillagning:
Skär en tjock biff från picanhas kant, behåll kappan. Klappa in köttet med grovsaltet och grilla eller stek cirkaa 5 minuter på varje sida. Eftersom den är tjock blir ytorna grillade/stekta och får fin färg medan insidan förblir mör och saftig.


Skriv ut det här receptet!

Recept

  • Grillad picanha   Läs mer
  • Picanha med creamed corn och fylld bakpotatis   Läs mer
  • Picanha med grovsalt   Läs mer
  • Picanha sandwich med tomatsallad och pepparrot   Läs mer
  • Picanha skivad med ”Farofa especial”   Läs mer

Frågor och svar

  • Varför behålls fettkappan?
  • Fettkappan behålls för att förhöja den goda smaken på köttet. Med hjälp av fettkappan blir köttet också extra saftigt.
  • Är picanha endast för grillen?
  • Nej, picanha passar utmärkt att steka, ungssteka eller sautera. Det går lika bra på spett som i en wok.
  • Var kan jag köpa picanha?
  • Nötpicanhan kommer att finnas i Willys grillsortiment från vecka 15. Picanha kommer att lanseras i fler butiker under våren. Fråga i din lokala butik. Du kan även beställa picanha på ett urval av restauranger.
  • Varför har inte Sverige haft picanha tidigare?
  • Styckningen liknar den för rostbifflock med kappa, men picanhan kräver ett hårdare urval på råvaran. Detta har inte gjorts i Sverige i någon större utsträckning tidigare.
  • Tipsa en vän!
  • Ditt namn

    Din väns namn

    Din väns e-postadress

      
  • Skriv ut!

image: flask