Grillad picanha

Ingredienser:
1 picanha i skivor cirka 200g
1 msk havssalt
 
Tillagning:
Skär en tjock biff och låt fettkappan sitta kvar. Klappa den med havssalt strax innan grillningen. Cirka 5 min på varje sida ger en medium (portugisiska: ao ponto) stekt biff.



Skriv ut det här receptet!

Recept

  • Grillad picanha   Läs mer
  • Picanha med creamed corn och fylld bakpotatis   Läs mer
  • Picanha med grovsalt   Läs mer
  • Picanha sandwich med tomatsallad och pepparrot   Läs mer
  • Picanha skivad med ”Farofa especial”   Läs mer

Frågor och svar

  • Varför behålls fettkappan?
  • Fettkappan behålls för att förhöja den goda smaken på köttet. Med hjälp av fettkappan blir köttet också extra saftigt.
  • Är picanha endast för grillen?
  • Nej, picanha passar utmärkt att steka, ungssteka eller sautera. Det går lika bra på spett som i en wok.
  • Var kan jag köpa picanha?
  • Nötpicanhan kommer att finnas i Willys grillsortiment från vecka 15. Picanha kommer att lanseras i fler butiker under våren. Fråga i din lokala butik. Du kan även beställa picanha på ett urval av restauranger.
  • Varför har inte Sverige haft picanha tidigare?
  • Styckningen liknar den för rostbifflock med kappa, men picanhan kräver ett hårdare urval på råvaran. Detta har inte gjorts i Sverige i någon större utsträckning tidigare.
  • Tipsa en vän!
  • Ditt namn

    Din väns namn

    Din väns e-postadress

      
  • Skriv ut!

image: flask