Picanha sandwich med tomatsallad och pepparrot

Ingredienser:
600 g picanha
6 plommontomater grovt skurna
3 schalottenlökar skivade
2 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
8 blad romansallad
100 g riven pepparrot
4 skivor lantbröd
2 msk dijonsenap
4 äggulor

Tillagning:
Krydda och stek köttet sakta på fettkappan tills den får fin färg. Vänd sedan runt köttet i stekpannan för att stänga porerna. Baka färdigt köttet i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 54 grader. Låt vila.

Blanda tomaterna med schalottenlöken, balsamicovinägern och olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta brödet i ugn med lite olivolja. Bred senapen på brödet och lägg på romansalladen.

Skiva köttet och lägg på brödet, krydda med salt och peppar. Servera med riven pepparrot och äggula.


Skriv ut det här receptet!

Recept

  • Grillad picanha   Läs mer
  • Picanha med creamed corn och fylld bakpotatis   Läs mer
  • Picanha med grovsalt   Läs mer
  • Picanha sandwich med tomatsallad och pepparrot   Läs mer
  • Picanha skivad med ”Farofa especial”   Läs mer

Frågor och svar

  • Varför behålls fettkappan?
  • Fettkappan behålls för att förhöja den goda smaken på köttet. Med hjälp av fettkappan blir köttet också extra saftigt.
  • Är picanha endast för grillen?
  • Nej, picanha passar utmärkt att steka, ungssteka eller sautera. Det går lika bra på spett som i en wok.
  • Var kan jag köpa picanha?
  • Nötpicanhan kommer att finnas i Willys grillsortiment från vecka 15. Picanha kommer att lanseras i fler butiker under våren. Fråga i din lokala butik. Du kan även beställa picanha på ett urval av restauranger.
  • Varför har inte Sverige haft picanha tidigare?
  • Styckningen liknar den för rostbifflock med kappa, men picanhan kräver ett hårdare urval på råvaran. Detta har inte gjorts i Sverige i någon större utsträckning tidigare.
  • Tipsa en vän!
  • Ditt namn

    Din väns namn

    Din väns e-postadress

      
  • Skriv ut!

image: flask