image: brasilianks fest

Den brasilianska grillfesten

Till en Brasiliansk barbecue, en Churrasco är Picanhan given. Köttet tas ut i tid från kylen, torkas av och klappas in med grovsalt. I många familjereceptet grillas biten hel och fettkappan ska bli ordentligt knaprig. Därefter skivas köttet tunt och serveras, gärna tillsammans med vitt ris och svarta bönor.

I södra Brasilien och på brasilianska stekhus, churrascarias, är det vanligt att med grillspett servera med större bitar som sedan skärs från spetten.

image: brasilianks fest

Mer inspiration


Frågor och svar

  • Vad är Picanha?
  • Picanha är en styckningsdetalj, precis som oxfilé eller ryggbiff. Styckningsmetoden härstammar från Brasilien. Vi ställer höga krav på råvaran bakom picanha, vilket gör att denna köttbit alltid håller högsta kvalitet.
  • Är picanha populär i Sydamerika?
  • Ja! Men främst i Brasilien, där den är en självklarhet på den brasilianska grillmiddagen.
  • Vem kom på picanhastyckningen?
  • Ursprunget till Picanhastyckningen sägs komma från Rio Grande do Sul, den sydligaste delen av Brasilien. Där föder Sydamerikanska cowboys, gauchos, upp boskap. Picanhan är en del av ryggen på djuret.

image: flask