Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/0/6/0607eee3-ee79-403c-8602-2e5bf75bff8b/picanha.se/public_html/inc/dbms.connection.inc.php on line 7
Picanha - Brasilianarnas eget favoritkött


Inspiration

Picanha är brasilianarnas egen favorit. Men du behöver inte ställa till med en brasiliansk fest för att uppleva picanha. Vill du hitta ett alternativ till den traditionella grillmiddagen på midsommar, grilla picanha och ät tillsammans med den svenska färskpotatisen. Hanteringen är precis som med en vanlig biff eller entrecote. Vi rekommenderar också att blanda in picanha när du gör grillspett, gott att äta tillsammans med korvar och grillade grönsaker.

Brukar du inspireras av smaker från Asien? Pröva gärna att blanda picanha av fläsk i din wokpanna. Blanda med wokade grönsaker, vitlök, soja och dina egna favoritsmaker. Picanha av fläsk är också utmärkt att steka, byt ut den vanliga kotletten mot picanha av fläsk.

image: inspiration

I Brasilien serveras picanhan med goda såser eller en enkel vinegrette.

image: marcos bassi

Inspireras gärna av hans tillagning.

Marcos Bassi - en top chef

Marcos Bassi är en av Brasiliens mest kända köks- och köttmästare. Han brinner för picanha och berättar gärna hur man skall hantera och preparera köttet.

I Sao Paulo har entreprenören Bassi sin egna restaurang, men har även gett namn till ett eget köttmärke – Bassi. Ett kött för de mest exklusiva restaurangerna och butikerna.

Mer inspiration


Frågor och svar

  • Vad är Picanha?
  • Picanha är en styckningsdetalj, precis som oxfilé eller ryggbiff. Styckningsmetoden härstammar från Brasilien. Vi ställer höga krav på råvaran bakom picanha, vilket gör att denna köttbit alltid håller högsta kvalitet.
  • Är picanha populär i Sydamerika?
  • Ja! Men främst i Brasilien, där den är en självklarhet på den brasilianska grillmiddagen.
  • Vem kom på picanhastyckningen?
  • Ursprunget till Picanhastyckningen sägs komma från Rio Grande do Sul, den sydligaste delen av Brasilien. Där föder Sydamerikanska cowboys, gauchos, upp boskap. Picanhan är en del av ryggen på djuret.

image: not