Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/0/6/0607eee3-ee79-403c-8602-2e5bf75bff8b/picanha.se/public_html/inc/dbms.connection.inc.php on line 7
Picanha - Brasilianarnas eget favoritkött


box

Utmärkt att grilla! Saftigt och gott kött. Grilla hela biten eller i skivor. Grilla 5-10 cm från glöden. Fläskkött ska vara genomstekt och köttsaften ska vara klar.

Hantering

Att tillaga Picanha av fläsk är enkelt och kan göras på många olika sätt. Köttet har naturligt låg fetthalt. Hanteringen av köttet har betydelse för fetthalten och näringsinnehållet.

Picanha av fläsk ska tillagas på hög temperatur till 65-70 grader, vilket motsvarar cirka 8-10 minuter. Om det steks för länge kan köttet bli torrt och tråkigt. En tillagning på 8 till 10 minuter gör att köttet behåller både smak, saftighet och en låg fetthalt. Ni behöver inte oroa er för att köttet suger åt sig fett under tillagningen. Kött suger nämligen inte åt sig fett. Det lägger sig som en tunn hinna på köttets ovansida.

Vila köttet!

När temperaturen är uppnådd är det dags att ta bort köttet från värmen och låta det vila i cirka 10 minuter. Kött består till stor del av vatten. När köttet hettas upp expanderar vattnet och skapar tryck i köttets celler. En del av vätskan rinner ut ur köttbiten. Genom att låta köttet vila minskas trycket och köttsaften återabsorberas. Vid tranchering förlorar köttet mindre vätska och du får en saftigare köttbit.

Frågor och svar

  • Vad gör picanhan så smakrik?
  • Picanhan är en mör köttbit, med grövre fibrer, vilket ger den goda köttsmaken. Om du dessutom behåller fettkappan på vid tillagning får du ännu större smakupplevelse.
  • Varför behålls fettkappan?
  • Fettkappan behålls för att förhöja den goda smaken på köttet. Med hjälp av fettkappan blir köttet också extra saftigt.
  • Tipsa en vän!
  • Ditt namn

    Din väns namn

    Din väns e-postadress

      

image: not